Històries de sang - Mireia Esquerra; receptora d'Immunoglobulines del plasma

Mireia Esquerra; receptora d'Immunoglobulines del plasma

“Gràcies al plasma, he sabut què era viure sense cap dolor”

Mireia Esquerra, receptora d'Immunoglobulines

Des que vaig néixer, als 7 o 8 mesos, que tinc problemes de ronyó, de dolors diversos abdominals, infeccions d’orina recurrents, còlics nefrítics de més gran… Em van fer una laparoscòpia als 8 anys buscant què tenia i em van trobar adherències als ronyons, però no m’ho van acabar de solucionar, pensaven si era un Crhon, etc..

Mireia Esquerra, receptora d'Immunoglobulines

La Mireia és membre dels Castellers de Lleida.

Sempre he estat tocada de la salut, sense trobar-ne una causa general. La veritat és que no ha estat fins ara, als 36 anys, després del Covid, que un pneumòleg va estirar el fil i va veure que totes les analítiques que m’havien fet des de néixer tenien les Immunoglobulines baixes. M’havien quedat seqüeles d’asma després de passar la pneumònia bilateral pel Covid i ell va ser qui va descobrir la mateixa pauta durant molts anys.

De petita m’havia passat la vida als hospitals, pujant i baixant de Lleida a la Vall d’Hebron. De gran em trobava a moments molt cansada, a banda dels problemes de ronyó i els mals de panxa. El pneumòleg em va trobar la solució: necessitava amb urgència Immunoglobulines de manera periòdica, almenys 1 cop al mes. I així ho he estat fent els darrers dos anys: van passar el meu expedient a l’Arnau de Vilanova i és allà on em pauten quan hi haig d’anar.

I la veritat és que m’ha canviat la vida. Al principi no entenia com es podia viure sense cap dolor. L’endemà del dia que em transfonen el plasma, és com si tingués de cop les piles carregades, la resposta del meu cos és immediata. És com si m’injectessin vida!

Resulta que fa deu anys un metge va analitzar-me la intolerància al gluten i va sortir positiva, així que tenia sentit que tot plegat hagués començat en el moment de començar amb les primeres farinetes de cereals. I això, va anar debilitant encara més el sistema defensiu, com un peix que es mossega la cua, Quan vaig retirar el gluten, els problemes es van centrar en els ronyons, perquè ja tenia falta de defenses com a malaltia endèmica.

És per això que sempre insisteixo en la necessitat que hi hagi donants de plasma i en agrair aquest gest de solidaritat dels donants que fan que persones com jo tinguem una salut que no coneixíem!! Així que moltes gràcies al qui donen i animar als qui poden fer-ho, que és molt necessari, que continuin!!.

Mireia Esquerra, receptora de plasma

Castellers de Lleida. Guissona 2024